Fors minder internationale treinen van en naar Nederland

Vanwege de Corona-maatregelen en de stijging van het aantal ziekmeldingen onder het treinpersoneel rijden er fors minder internationale treinen. Tot wanneer de beperkingen duren is vooralsnog onduidelijk.

De Intercity Amsterdam - Brussel wordt vanaf vrijdag 20 maart ingekort tot een uurlijkse trein Rotterdam - Breda - Antwerpen. "De overheid raadt niet-noodzakelijke reizen naar het buitenland af. In het grensgebied bij Breda en Antwerpen wonen veel mensen die over de grens wonen en werken. Met deze trein willen we ervoor zorgen dat noodzakelijke reizen in het grensgebied mogelijk blijven", zegt NS in een verklaring.

ICE en Intercity Berlijn

Ook het treinverkeer van en naar Duitsland wordt vanaf vrijdag 20 maart ingeperkt. Er blijven dagelijks vier ICE’s over. Het gaat om drie ICE treinen Amsterdam - Frankurt en de dagelijkse ICE naar Basel. Die laatste rijdt echter niet naar de gebruikelijke eindbestemming Basel SBB, maar Basel Bad. Intercity Amsterdam - Berlijn rijdt nog grotendeels normaal, alleen de laatste rit Amsterdam - Bad Bentheim vervalt en de eerste rit Hannover - Amsterdam.

Eurostar en Thalys

Alle Eurostar treinen rijden sinds vandaag niet van en naar Nederland. Tussen Londen en Brussel wordt er een zeer beperkte treindienst geboden. Wie naar Frankrijk wil heeft te maken met een inreisverbod. Alleen in specifieke situaties mag er toch gereisd worden, daarvoor moeten reizigers op nsinternational.nl een speciaal formulier invullen. Er rijden dagelijks slechts twee Thalys treinen naar Parijs (vertrek om 13:15 en 18:15 uit Amsterdam).

Dit artikel schetst de situatie op donderdag 19 maart.

Foto: Bart (Flickr; Creative Commons)
Foto: Bart (Flickr; Creative Commons)

 

Bron: Treinreiziger