Hinder tussen Schiphol - Almere en Amersfoort halverwege februari

Vanwege geplande werkzaamheden aan de bovenleiding op diverse locaties, rijden er vanaf maandag 17 februari tot en met vrijdag 21 februari minder treinen op het traject Amsterdam/Schiphol/Almere-Amersfoort. Op sommige delen van dit traject rijden er helemaal geen treinen.

Tijdens deze treinvrije periode gaat een spooraannemer van ProRail de paal-balk bevestigingen aan de portalen vervangen. In totaal zijn er 115 bevestigingen aan vervanging toe en de werkzaamheden moeten op beide sporen gebeuren. Er rijden daarom geen treinen op het traject Weesp - Naarden-Bussum. Op dit traject zet NS bussen in. Ook tussen Hilversum en Almere Poort is die dagen geen treinverkeer mogelijk.

Minder intercity’s tussen Amsterdam Centraal en Weesp

Tussen station Amsterdam Centraal en Weesp rijden er minder intercity’s. En de reis van Amsterdam naar Berlijn duurt langer omdat de IC Berlijn zal omrijden via een alternatieve route en dus over de Hanzelijn via Zwolle. Ook op Zwolle zal de trein tijdens dit deze omleiding een stop maken.

Dienstregeling

Voor het traject Amersfoort Schothorst - Amersfoort Centraal wordt de dienstregeling aangepast. Er rijden bijvoorbeeld geen treinen tussen Almere Centrum en Amersfoort Centraal. ProRail en NS raden reizigers op dit traject aan om de reisplanner te raadplegen voor vertrek. Deze is inmiddels al aangepast.

Foto: ProRail
Een archieffoto van werkzaamheden aan een spoor bij Schiphol. (Foto: ProRail)