Werkstraf voor twee tieners die trein beschoten

De twee tieners die in november een trein beschoten met een balletjespistool krijgen allebei een werkstraf van 30 uur bij de NS. Dat heeft de kinderrechter donderdag bepaald. Daarnaast krijgen ze ook een leerstraf van van twintig uur, en moeten ze per persoon een schade van 7500 euro aan de NS betalen.

De rechter benadrukte dat er sprake was van ernstige feiten, maar ziet het positief dat de twee jongens zichzelf bij de NS hebben gemeld en een excuusbrief geschreven hebben.

Incident

De twee jongens van 15 jaar hadden vorig jaar november in de buurt van Breda twee reizigerstreinen beschoten met een balletjespistool. Hierdoor sneuvelde er bij één trein vijf ramen, en bij de andere trein een enkel raam. Niemand raakte gewond. De reizigers van de trein zouden op Breda overgestapt zijn op een andere trein. Direct na aankomst op Breda werd de trein ontruimd en door de politie onderzocht. De andere trein is doorgereden naar Eindhoven omdat de conducteur nog niet direct op de hoogte was van het gebarstten ruit.

De twee jongens werden uiteindelijk snel opgepakt nadat een getuige de politie had getipt over een paar jongemannen die met een een paar pistolen rond het spoor rondhingen. Uiteindelijk bleek het om een balletjespistool te gaan die overigens gevaarlijk en verboden is.

Foto: TahR78
Foto: TahR78