NS breidt in februari reisassistentie uit naar nachttreinen

De NS heeft sinds afgelopen zondag - met ingang van de nieuwe dienstregeling - de NS Reisassistentie uitgebreid. Reizigers met een beperking kunnen nu op totaal 134 stations gebruik maken van de in- en uitstaphulp. In februari 2020 zal de Reisassistentie ook voor nachttreinen mogelijk zijn.

Momenteel kunnen reizigers op 143 stations van de NS hulp krijgen bij het in-, over- en uitstappen. De komende jaren worden daar de resterende 104 stations aan toegevoegd. Uiteindelijk is het de bedoeling dat in 2025 alle NS-stations voorzien zijn van deze service. Deze service is bedoeld voor mindervaliden, en kunnen dit tot een uur van tevoren aanvragen via de NS-App, via de NS-website of telefonisch.

Assistentie in de nacht

NS Reisassistentie wordt aangeboden van de eerste tot en met de laatste trein. Momenteel zijn de nachttreinen nog uitgesloten. Daar komt vanaf 4 februari 2020 verandering in: Vanaf dat moment is het ook mogelijk om tijdens treinritten in de nacht gebruik te maken van NS Reisassistentie. De NS komt hiermee tegemoet aan een belangrijke wens van de Roos Prommenschenckel Foundation.

Contactloos

In navolging van Europese regelgeving zijn alle 677 NS kaartautomaten in de afgelopen periode voorzien van de mogelijkheid om contactloos te betalen. Deze functionaliteit is aangebracht op een hoogte die bereikbaar is voor reizigers in een rolstoel of scootmobiel en goed vindbaar voor reizigers met een visuele beperking.

Alle NS kaartautomaten zijn ook uitgerust met Hulp Op Afstand. Door te bellen met een gratis telefoonnummer kan de klantenservices met toestemming de bediening van de kaartautomaat overnemen. Deze mogelijkheid wordt al sinds 2012 geboden.

De smallere kaartautomaten binnen de poortjes zijn momenteel ook voorzien van een knop die de mogelijkheden op het scherm op de juiste hoogte brengt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel.

Foto: Treinenweb
Reisassistentie op station Bloemendaal (Foto: Treinenweb)