NS: Dit jaar al ruim 108.000 gevonden voorwerpen

Dit jaar zijn er tot en met 31 oktober 2019 ongeveer 108.000 voorwerpen op de stations of in de treinen gevonden, meldt de NS. Nog niet eerder zijn er zoveel spullen tijdens een reis achtergebleven. Niet alleen gebruiksvoorwerpen, maar ook diverse knuffels zijn er tijdens de treinreis verloren geraakt.

Een mogelijke verklaring voor de stijging is het groeiende aantal reizigers. De kans dat een verloren voorwerp weer terugkomt bij de eigenaar is de eerste vijf dagen het grootst. De top vijf verloren voorwerpen van het Centraal Bureau Gevonden Goed bestaat op de eerste plaats uit pasjes, gevolgd door tassen, portemonnees, sleutels en jassen.

De meest opmerkelijke voorwerpen waren dit jaar een strijkijzer met een strijkplank, een nachtkastje en een éénwieler. Meer informatie over gevonden en verloren goederen is te vinden op deze website.

"Week van de verloren knuffel"

Met de "Week van de Verloren Knuffel wil NS reizigers laten weten wat ze kunnen doen als ze iets zijn verloren en reizigers eraan herinneren om goed op hun persoonlijke eigendommen te letten. Tijdens deze week worden ook vijf gevonden knuffels van de vijfhonderd in de schijnwerpers gezet, met alle hoop dat ze weer herenigd kunnen worden met hun eigenaar.

Op Instagram, Twitter en Facebook vraagt NS tijdens de vijfde editie van de #WeekvandeVerlorenKnuffel aandacht voor de pluchen vriendjes. Op de stations waar de knuffels zijn gevonden hangen ‘gemist posters’ bij de reisinformatie. Ook op de schermen in de treinen komen de knuffels voorbij en op station Den Haag Centraal zijn alle knuffels te bekijken, totdat de eigenaar ze weer tegenkomt. De actie was vorig jaar een groot succes. Toen zijn 4 van de 5 knuffels weer herenigd.

Foto: NS
Hopelijk komt Heidi de Hond snel weer terug bij zijn of haar eigenaar. (Foto: NS)