NS opent nieuwe wachtkamer in Heerenveen

Reizigers op station Heerenveen konden sinds september al aangenaam wachten in de nieuwe wachtruimte, maar vanaf nu kunnen ze ook elk moment van de dag hun eigen flesje met gratis drinkwater vullen. Afgelopen woensdag zijn zowel de wachtruimte als het watertappunt feestelijk geopend door gemeente Heerenveen, ProRail en NS.

Het watertappunt, dat te vinden is op het stationsplein bij de bloemist, biedt NS en haar partners als service aan reizigers en zij willen hiermee bijdragen aan het verminderen van plastic afval. Dit jaar opent NS in totaal 200 nieuwe watertappunten bij stations. 90 Procent van alle treinreizigers heeft uiteindelijk toegang tot gratis drinkwater voor onderweg.

Stationsmanager Peter Ananias: "De wachtruimte wordt veel gebruikt en reizigers geven aan het zeer op prijs te stellen. Reizigers hoeven nu niet meer buiten in de kou te staan, maar kunnen in de verwarmde ruimte aangenaam wachten. Er hangt een reisinformatiescherm waardoor ze precies kunnen zien wanneer hun trein vertrekt."

Foto: NS
Archieffoto: NS