Stoeptegel op trein gegooid vanaf viaduct bij Sittard

Maandagavond is er bij Sittard vanaf een viaduct een stoeptegel op een trein gegooid. De ruit van de trein werd op een haar na gemist, meldt een woordvoerder van ProRail. Alleen de ruitenwisser brak af.

Volgens een woordvoerder van ProRail hoorde de machinist een harde klap, waarna hij het besluit nam om de trein in Sittard stil te zetten. In de trein bevonden zich geen passagiers in. "De machinist is erg geschrokken, maar het gaat goed met hem", zegt de woordvoerder van de NS.

Het spoorbedrijf noemt dit incident "onacceptabel". "We doen aangifte omdat we vinden dat iemand die dit doet moet worden opgespoord en vervolgd." Ook ProRail spreekt over een levensgevaarlijke actie die veel ergere gevolgen had kunnen hebben. NS topman Roger van Boxtel spreekt op Twitter het volgende: "Te gek voor woorden weer, dit voorval. Hopelijk wordt ook hier de dader snel gepakt "

Getuigen kunnen zich melden bij de politie via het telefoonnummer 0900-8844.

Tweede incident in een week tijd

Het is het tweede incident met treinen in een paar dagen. Afgelopen vrijdag werden in Brabant twee jongens van 15 aangehouden die twee treinen zouden hebben beschoten met een balletjespistool. Zij zullen door het OM worden vervolgd en moeten zich binnenkort verantwoorden tegenover de kinderrechter. Ook zullen de ouders van deze kinderen verantwoordelijk zijn om de schadevergoeding te betalen welke volgens de NS in de tienduizenden euro's kan lopen.

Foto: Nederlandse Spoorwegen
Foto: Nederlandse Spoorwegen