Twee jongens (15) opgepakt na beschieting op treinen

De politie heeft vrijdagavond twee jongens van 15 jaar aangehouden. Ze worden verdacht van de beschieting op twee intercity-treinen die vrijdagavond plaatsvond. De jonge vandalen waren in bezit met een balletjespistool welke voorzien was van metalen balletjes.

Een getuige heeft de politie getipt over een paar jongemannen die met een een paar pistolen bij een overweg in Dorst rondhingen. De getuige heeft dit aan politieagenten gemeld die op dat moment al op zoek waren de daders. Uiteindelijk zijn de twee jongens door de politie in de kraag gegrepen en overgebracht naar het bureau voor verhoor. De ouders zijn inmiddels in kennis gesteld door de politie.

De twee jongemannen worden ervan verdacht twee treinen in de buurt van Breda te hebben beschoten. Hierbij zijn bij één trein vijf ramen gesneuveld, en van een tegemoetkomende trein één raam. Ook zou de locomotief beschadigd zijn. Bij de beschieting is niemand gewond geraakt. De reizigers van de trein zouden op Breda overgestapt zijn op een andere trein. Direct na aankomst op Breda werd de trein ontruimd en door de politie onderzocht. Hierbij heeft het treinverkeer geen hinder opgelopen.

Burgemeester Paul Depla heeft op Twitter zijn opluchting geuit over de arrestatie. "Dank aan alerte getuige en daadkracht politie. Blij dat we nu waarschijnlijk ook aard van incident kennen," zegt hij.

Foto: TahR78
Foto: TahR78