Politie onderzoekt mogelijk schietincident op twee treinen

De politie onderzoekt vrijdagavond een mogelijk schietincident op een trein die onderweg was van Tilburg naar Breda. Mogelijk zou er ook een tweede trein in de richting van Eindhoven zijn geraakt, liet de politie weten. Er zouden geen slachtoffers zijn bij betrokken zijn, wel is er aanzienlijke schade aan de trein.

De trein die onderweg was naar station Breda heeft vijf verbrijzelde ramen, meldde de politie. De ruiten zijn voorzien van dubbel glas, hiervan is bij alle ruiten enkel de buitenste glaslaag beschadigd. Volgens een woordvoerder van de politie waren de ruiten dik genoeg om de mogelijke kogels tegen te houden. Ook de locomotief van de trein zou volgens getuigen beschadigd zijn.

Ontruiming

De trein is op het station van Breda ontruimd. Vanwege het onderzoek zal de trein op het station stil blijven staan. Een woordvoerder vertelt dat de politie het incident "hoog opneemt". Het incident vond plaats vlak voordat de trein het station van Breda binnenreed, meldt een NS-woordvoerder. Het treinverkeer is niet verstoord. Wel is er een perron op Breda deels afgezet.

De trein die op Eindhoven binnen is gereden zou een enkele getroffen ruit hebben. De politie heeft op Twitter aangegeven dat er morgen onderzoek plaats zal vinden door de Forensische Opsporing.

NS-topman Roger van Boxtel heeft op Twitter furieus gereageerd op het incident: "Trein beschoten tussen Tilburg en Breda. Gelukkig geen slachtoffers, maar zijn we in Nederland mentaal aan het ontsporen? Mensen die conducteurs of hulpverleners neerslaan, mensen die treinen beschieten... Daders opsporen en fors straffen: dit moet stoppen!".

 

Foto: ProRail
Foto: ProRail