Let op: Mondkapjes in het OV zijn vanaf nu verplicht. Reis alleen als het echt nodig is!

ProRail: "Goede prestaties in eerste helft 2019"

ProRail heeft in de eerste helft van 2019 goed gepresteerd. Alle punctualiteit scoorden boven de afgesproken bodemwaarden. Van alle reguliere treinen reed 92,4 procent op tijd. Op de regionale lijnen betrof dit 96,0 procent. De HSL betrof 82,4 procent. Dat schrijft staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat aan de Tweede Kamer.

In haar brief schrijft Van Veldhoven: "De halfjaarrapportages van zowel NS als ProRail laten zien dat zij in de eerste helft van 2019 goed hebben gepresteerd. Dat is een compliment waard aan de machinisten, conducteurs, servicemedewerkers, incidentenbestrijders en alle andere medewerkers van NS en ProRail die zich hier dagelijks voor inspannen. Ik wil NS en ProRail daarbij ook aanmoedigen om deze prestatie over de tweede helft van 2019 door te zetten."

Hogere punctualiteit

De punctualiteit is in de eerste helft van 2019 in zijn geheel gestegen. Van alle reizigerstreinen in Nederland en specifiek op regionale lijnen reed respectievelijk 92,4 procent en 96,0 procent op tijd. In de eerste helft van 2018 was dat nog 92,1 en 95,2 procent. Ook de prestaties op de HSL verbeterden, vooral doordat de NS een softwarefout in de TRAXX-locomotieven heeft verholpen die de treinen vaak onnodig liet stilstaan.

Minder storingen

Het aantal impactvolle storingen is gedaald van 331 in de eerste helft van 2018 naar 212 in het eerste halfjaar van 2019. Deze daling is te danken aan een verbeterde registratiemethode en verbetering van de afhandeling van een storing.

Foto: Treinenweb
Foto: Treinenweb