Britse spoorvervoerders blijven toch meedoen aan Interrail

In tegenstelling tot de eerdere berichtgeving blijven spoorvervoerders in het Verenigd Koninkrijk toch het Interrail ondersteunen. Dat meldt de koepelorganisatie Rail Delivery Group (RDG) donderdag.

Afgelopen woensdag maakte de RDG bekend dat een groot deel van de Britse spoorbedrijven vanaf januari 2020 de samenwerking met InterRail zouden beëindigen vanwege een conflict met de Eurail Group, het bedrijf dat het reisprogramma beheert. Ook stelde de organisatie dat het voor de bedrijven uit het het Verenigd Koninkrijk voordeliger zou zijn om mensen met BritRail te laten reizen, een speciaal ticket die alleen in het Verenigd Koninkrijk geldt.

Vanwege de heftige reacties blijven de Britse bedrijven nu toch samenwerken met InterRail, stelt RDG. Daarom zijn de onderhandelingen met de Eurail Group weer opnieuw opgestart.

InterRail

Met een Interrail-pas kunnen mensen gedurende een bepaalde tijd binnen dertig Europese landen onbeperkt een treinreis maken. Voor sommige bestemmingen geldt echter een reservering of toeslag. Hoe meer dagen er gereisd worden, hoe goedkoper de kaart (in verhouding) wordt.

Foto: Delft Trains
Foto: Delft Trains
Archieffoto: Delft Trains