Schommels blijven op Utrecht Centraal

De schommels waarmee reizigers hun telefoon kunnen opladen krijgen een permanente plek op Utrecht Centraal. De speelvoorziening werd vorige week in het kader van de Duurzame Week in de stationshal gepresenteerd. Nu deze week is afgelopen heeft de NS het besluit genomen om de schommels een vaste plaats op het station te geven.

De drie schommels krijgen wel een andere locatie waar ze komen te staan. Nu staan ze nog in de stationshal naast spoor 19, maar ze worden verplaatst naar de eerste verdieping van het station, waar ook de horeca-voorzieningen zijn gevestigd. Daar blijven ze voor onbepaalde tijd. De NS houdt in de gaten hoeveel gebruik er van de voorziening wordt gemaakt.

De schommel werkt als volgt: Je kunt je telefoon aan de oplader leggen en deze daarna opladen door te schommelen. De beweging wekt energie op, die vervolgens wordt gebruikt voor je telefoon. Zodra je hard schommelt gaat er een groene lamp branden welke aangeeft dat de telefoon op dat moment wordt opgeladen. Een van de schommelaars hebben we gevraagd naar zijn ervaring. Hij vertelde: "Mijn telefoon stond net nog op 41 procent, en na ongeveer vijf minuten schommelen was dit 45 procent. Ik hoop dat ik hier vaker gebruik van kan maken."

Foto: Treinenweb
Foto: Treinenweb