OV-fiets maakt flinke groei in het begin van 2019

De OV-Fiets heeft aan het begin van dit jaar al een flinke groei gemaakt. Tot en met de maand mei zijn er in 2019 al bijna 2 miljoen ritten gedaan op de OV-fiets. Vorig jaar waren dat er in dezelfde periode nog zo’n anderhalf miljoen.

Momenteel komt vrijwel de helft van de treinreizigers op de fiets naar het station en dat percentage groeit. Na de treinreis neemt 15 procent van de reizigers een fiets of OV-fiets om het laatste stukje tot bestemming af te leggen.

De vervoerder zet samen met haar partners vol in op het faciliteren van de fiets rondom stations. De NS heeft 20.500 OV-fietsen op bijna 300 locaties, en niet alleen op stations. In 2018 zijn met al die fietsen 4,2 miljoen ritten gemaakt. Het aantal abonnementhouders is gestegen naar meer dan 750.000. Voor reizigers die met hun eigen fiets naar het station komen, zijn dagelijks 490.000 plekken beschikbaar, die ook massaal gebruikt worden.

De NS ondersteunt de ambities en doelen van de Tour de Force van harte: 20 procent meer fietskilometers in 2027 en miljarden investeringen in bijvoorbeeld snelle fietsroutes en meer stallingsplekken.

Foto: Maurits Vink
Foto: Maurits Vink