Moeder laat baby per ongeluk in trein achter na achterna hollen van kind

Maandagmiddag is een moeder van twee kinderen geschrokken nadat ze op station Rosmalen haar buggy met haar baby erin nog in een trein had staan. De moeder was snel de trein uitgestapt omdat haar andere kind in een opstandige bui de trein verliet.

Nadat de moeder haar weghollende kind achterna rende moest ze voor haar ogen zien hoe de deuren dicht van de trein dichtgingen. Terwijl ze met haar kind op het perron stond, zag ze voor haar ogen de trein vertrekken met haar baby nog in de buggy.

De vrouw heeft hierop alarm geslagen via de informatiezuil op het perron. "Omdat de moeder goed heeft gehandeld door direct via de meldpaal de situatie te melden en doordat het treinpersoneel direct in actie is gekomen toen ze ze hoorden wat er aan de hand was." vertelt NS woordvoerder Michiel Jonker tegenover Omroep Brabant

Hij heeft laten weten dat het incident een goede afloop had, en dat NS-personeel op de trein door de centrale werden geinformeerd over de situatie. "Op het perron in Oss konden moeder en baby met elkaar worden herenigd."

Archieffoto: Stefan Geertsen
Archieffoto: Stefan Geertsen