Let op: Mondkapjes in het OV zijn vanaf nu verplicht. Reis alleen als het echt nodig is!

NS presenteert roze perron voor 50-jarig Pinkpop-jubileum

Station Landgraaf kleurt dit weekend roze ter ere van 50 jaar Pinkpop. Festivaldirecteur Jan Smeets en stationsmanager Ron Lenssen openden vrijdagmiddag het Pinkpop-perron en onthulden een speciale Pinkpop-jubileumtegel op het perron.

De NS verwacht voor Pinkpop rond de 60.000 festivalgangers die per trein naar het evenement reizen. Daarom zet de vervoerder extra treinen in om alle bezoekers van en naar het festivalterrein te brengen.

Speciaal voor alle festivalgangers rijden zowel Arriva als NS twee keer per uur een trein. Ook rijdt een extra pendeltrein van Sittard via Heerlen naar Landgraaf van 8.30 uur tot 16.00 uur en Heerlen – Landgraaf van 23.00 uur tot 00.00 uur.

De NS heeft personeel klaar staan op de stations Heerlen en Sittard om reizigers zo goed mogelijk op weg te helpen. Ook worden er op station Landgraaf extra in- en uitcheckzuilen geplaatst om te zorgen dat iedereen zo soepel mogelijk zijn of haar reis kan vervolgen. Om reizigers te voorzien van informatie komen er extra omroepberichten en staan op het festivalterrein en de campings schermen met reisinformatie.

Pinkpop vindt plaats van zaterdag 8 juni tot en met maandag 10 juni. Tijdens het festival zijn er onder meer optredens van Anouk, George Ezra, Krezip en Rowwen Héze.

Foto: NS
Foto: NS