NS kijkt ondanks koude weer en vernieling terug op mooie Koningsdag

De NS kijkt ondanks het natte en koude weer terug op een mooie Koningsdag. Met maar liefst vele duizenden reizigers die met de trein gereisd hebben heeft de speciale Oranje-dienstregeling ervoor gezorgd dat de grote stroom aan reizigers naar zijn of haar favoriete feest werd gebracht.

Amersfoort stond vandaag in het teken van de het bezoek van de Koninklijke familie, en ook op het station was de feestelijke sfeer duidelijk te merken. De vele banieren en feestelijke decoraties zorgden voor een aangenaam welkom voor de bezoekers aan de stad. Ook de informatiebalie op het station werd dit jaar aangekleed als een Gouden 'Informatie' Koets.

De NS meldt dat een kleine 1.000 extra personeelsleden ervoor hebben gezorgd dat alle feestvierders die de trein namen, goed zijn aangekomen en de weg konden vinden naar hun feest. Inmiddels is de terugtocht vanaf de verschillende stations naar huis op gang gekomen. De komende uren verwacht de NS nog veel reizigers naar huis te brengen.

Incident

Vanmiddag vond een incident plaats bij station Castricum, waarbij sprake was van vandalisme in de Sprinter-trein. De politie heeft hierop ingegrepen waarbij er één persoon zou zijn opgepakt. Hoewel de schade mee lijkt te vallen, heeft de NS duidelijk gemaakt de schade te laten verhalen op de dader of de daders. De trein kon na de vandalisme nog doorrijden tot zijn bestemming, hetzij met enige vertraging.