Dit weekend veel aanhoudingen na diverse incidenten in treinen

Bij verschillende incidenten in treinen zijn zaterdag meerdere mensen aangehouden. In Anna Paulowna werden zeven mannen aangehouden na het mishandelen van een machinist. Ook in Castricum en Roosendaal vonden er incidenten in de trein plaats

Op zaterdag werden er op station Schagen zeven mannen uit de trein gezet. De groep besloot vervolgens een trein later hun weg weer te vervolgen naar Den Helder. Rond 22.15 uur kreeg het zevental een conflict met een conducteur en de machinist, waarbij de machinist werd mishandeld.

Vier van de verdachten werden vervolgens aangehouden in Anna Paulowna, schrijft de politie. Niet lang na de aanhouding kreeg de politie een melding van een vechtpartij in deze plaats. Vermoedelijk waren daar ook de verdachten bij betrokken die ontkomen waren. De aangehouden mannen hadden de leeftijd van 18 tot 24 jaar oud uit kwamen uit Heerhugowaard, Sneek, Budel, Assen en Ter Apel.

Ook in Castricum was het zaterdag onrustig in de trein nadat een conducteur een slapende passagier wakker maakte. De 24-jarige Roemeen was hier blijkbaar niet van gediend en mishandelde de conducteur door op hem in te slaan en te schoppen. Volgens NH Nieuws zou de spoorwegmedewerker lichtgewond zijn geraakt met enkele blauwe plekken. De buitenlandse reiziger is door de politie aangehouden en weer op vrije voeten gesteld. Wel moet hij zich voor de rechter verantwoorden.

Ook in Roosendaal werd zaterdag een vrouw aangehouden omdat ze een conducteur met een mes had bedreigd. Ook zij is aangehouden door de politie

Foto: Stockfoto Politie
Foto: Stockfoto Politie