NS: Woensdag aangepaste dienstregeling vanwege sneeuwval

Omdat voor morgen, woensdag 30 januari, sneeuwval verwacht wordt, nemen NS en ProRail het zekere voor het onzekere en zal de dienstregeling aan worden aan gepast. Er rijden morgen minder treinen dan op een gewone werkdag. Net als vorige week rijdt er vanwege de sneeuwval ook dit keer 80% van de treinen.

Op veel plekken in Nederland rijden de treinen elk half uur in plaats van elk kwartier. Waar de trein iedere tien minuten rijdt, wordt dat elk kwartier. Waar treinen normaal elk halfuur rijden, blijft dat zo. Ook zullen sommige treinen worden verlengd. Reizigers kunnen tijdens de spits extra drukte verwachten.

Ondanks de aangepaste dienstregeling, kan het winterse weer tot hinder leiden voor treinreizigers. Daarom raadt de NS reizigers aan om vlak voor de reis de reisplanner te raadplegen.

Weersverwachting

Heel Nederland krijgt woensdag naar verwachting te maken met sneeuwval. Volgens diverse weerbureau's zal er in alle provincies een laagje sneeuw van zeker tussen de 1 en 3 centimeter vallen. Het KNMI heeft code geel afgegeven. Op dinsdagavond komt er vanuit het zuidwesten meer bewolking. Deze wordt in de loop van de nacht 'dikker', met lichte sneeuwval tot gevolg. Dit gebied trekt in de loop van de woensdag over het land naar het noordoosten, aldus de meteorologische dienst.

Aanpassing dienstregeling

Door de dienstregeling aan te passen ontstaat er meer ruimte om eventuele problemen op het spoor snel op te lossen. Daarnaast houdt ProRail extra sneeuw- en storingsploegen en wegsleep-locomotieven achter de hand om eventuele problemen snel op de lossen.

De NS zet extra medewerkers in op stations en in de treinen om reizigers zo goed mogelijk van dienst te zijn. Ondanks de aangepaste dienstregeling en de extra maatregelen kunnen treinreizigers hinder ondervinden van het weer. NS en ProRail werken er hard aan om de gevolgen hiervan zo beperkt mogelijk te houden en eventuele verstoringen zo snel mogelijk te verhelpen.

Archieffoto: Bjarne Kosmeijer (Flickr; Creative Commons)
Archieffoto: Bjarne Kosmeijer (Flickr; Creative Commons)

Infographic: NS
Op deze trajecten zal het treinverkeer worden aangepast.
Infographic: NS