Man opgepakt na dreiging in trein van afgelopen zondag

Vrijdagochtend heeft de politie een 21-jarige man uit Emmen opgepakt voor de dreiging met explosief in de trein van Emmen naar Zwolle van afgelopen zondag. Een medepassagier deed toen melding van deze dreiging, waarop de trein voor station Zwolle werd stilgezet en twee mannen werden aangehouden. Zij bleken niets met de dreiging te maken te hebben.

De jonge man uit Emmen is overgebracht naar het politiebureau waar hij is gehoord. Door de recherche is er een onderzoek uitgevoerd naar de melding. Uit het onderzoek bleek dat een andere man verantwoordelijk was voor de mogelijke dreiging. Deze man zat zondag niet meer in de trein die in Zwolle werd stilgezet.

Na zijn aanhouding is de verdachte vanochtend overgebracht naar het politiebureau, waar hij is gehoord over deze zaak. Uit het verhoor, maar ook uit het onderzoek dat deze hele week is gedaan, is gebleken dat het om een persoon met mogelijk verward gedrag gaat. Uit het onderzoek is niet gebleken dat de man daadwerkelijk een explosief in de trein heeft vervoerd of geplaatst en de man is hulpverlening aangeboden.

Politieinzet

Tijdens de massale politieinzet in Zwolle werden er afgelopen zondag nog vier mensen opgepakt na diverse meldingen. Zo was er uiteindelijk sprake van twee personen die een jointje rookten in de toilet. Ook werd er een man aangehouden die met een bijl over het station liep. Beide personen waren zich van geen kwaad bewust en werden dezelfde dag nog vrijgelaten. De rokende mannen kregen volgens de politie wel een stevige 'reprimande' voordat ze huiswaarts mochten keren.

Foto: Stockfoto Politie
Foto: Stockfoto Politie