NS breidt ZoneTaxi uit naar landelijke dekking

De NS gaat vervoer van deur-tot-deur uitbreiden. Vanaf maandag 3 december is de NS Zonetaxi op 244 extra stations beschikbaar en kan de reiziger in totaal op 377 stations gebruik maken van NS Zonetaxi, die de reiziger naar een adres brengt.

Op die manier heeft de NS Zonetaxi een dekking over het hele land. Om het boeken van NS Zonetaxi eenvoudiger te maken, kunnen reizigers vanaf 3 december de NS Zonetaxi ook boeken en vooraf betalen met iDEAL. Het is niet meer verplicht om je vooraf te registreren als gebruiker van NS Zonetaxi.

Tarief per zone

Met NS Zonetaxi reist men gemakkelijk en snel van en naar het station tegen een aantrekkelijk vast tarief per zone. De taxiritten worden aangeboden door Transvision in opdracht van de stichting NS Zonetaxi (NS/KNV). Reizigers kunnen maximaal 3 personen extra meenemen. De NS Zonetaxi is eenvoudig online via eeen speciale website te boeken en rijdt van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, van de eerste tot en met de laatste trein. De ritten worden uitgevoerd door regionale taxiondernemers die garant staan voor kwaliteit.

Kosten Zonetaxi

Het starttarief voor de eerste twee kilometer met de NS Zonetaxi stijgt per 3 december van 6 euro naar 7,30 euro. Sinds 2012 is het tarief voor NS Zonetaxi niet meer verhoogd. Kostenstijgingen en de verhoging van het BTW tarief maakt dat ook het starttarief van NS Zonetaxi verhoogd moet worden.Tot 4 km wordt 10,30 euro betaald en tot 6 km 13,30 euro. De kosten worden berekend op basis van de kortste route en zijn vooraf bekend. Van 5 tot en met 23 december geeft NS 5 euro korting op een rit met NS Zonetaxi om NS-klanten kennis te laten maken met NS Zonetaxi.

NS ZoneTaxi

De NS Zonetaxi is eind 2012 geïntroduceerd door de NS, en werd de vervanger van de vroegere treintaxi.  Deze biedt een privé-taxi aan op een vast afgesproken moment. Via de app en de website is deze te boeken. In vergelijking met een normale taxi is de NS Zonetaxi gemiddeld tien tot 15 procent goedkoper te noemen.

Michael 1988 (Wikipedia; Creative Commons)
Een taxi op het station van Deventer
Foto: Michael 1988 (Wikipedia; Creative Commons)