Intercity Zwolle - Enschede is van start gegaan

Vanaf vandaag kunnen treinreizigers gebruik maken van de nieuwe intercity verbinding tussen Zwolle en Enschede. De trein van Blauwnet rijdt vanaf vandaag door naar Zwolle, zodat reizigers in 50 minuten tussen beide steden kunnen rijden. Dit is 14 minuten korter als met de normale stoptrein.

De afgelopen maanden is er door ProRail hard gewerkt om de intercity die al reed tussen Enschede en Raalte door te trekken tot aan Zwolle. Hier is de afgelopen periode een extra perron aangelegd en is de stroomvoorziening aangepast zodat er extra treinen op dit traject kunnen rijden als voorheen. Omdat bij  de bestelling van de FLIRT-treinen duidelijk werd dat de treinen extra stroom vereisten dan verwacht werd, heeft ProRail een tijdelijke maatregel genomen om de capaciteit op de bovenleiding te vergroten. In de loop van het volgende jaar zal er als definitieve oplossing een nieuw onderstation worden gebouwd.

Ook heeft vervoerder Keolis, welke met andere vervoerder onder de naam Blauwnet rijdt, nog veel proefritten gemaakt om de nieuwe intercityverbinding uit te testen.

Foto: Jamaal Hashi
Foto: Jamaal Hashi

Foto: Treinenweb
Het nieuwe perron voor de nieuwe Inercity-trein van Zwolle naar Enschede. Deze is gemaakt voordat het in gebruik werd genomen. (Foto: Treinenweb)

Foto: Treinenweb
Het perron op Zwolle voor de stoptrein naar Enschede (Foto: Treinenweb).