Bouw van spoorbrug Zuidhorn officieel afgerond

De nieuwe spoorbrug van Zuidhorn heeft sinds kort eindelijk een naam. De Groningse brug heet voortaan Bert Swartbrug. Sinds 2 oktober vorig jaar rijden er al treinen overheen, maar met de naamgeving en onthulling van een standbeeld vlakbij de brug rondt ProRail het gehele project af.

De laatste werkzaamheden was het opruimen van de delen van de oude brug. Aannemer Max Bögl heeft onder meer de afgelopen periode de landhoofden van de oude brug en van eerder geslagen damwanden verwijderd. Ook heeft de gemeente gewerkt aan de omgeving van de brug met aanplanting voor meer groen in de omgeving.

Bert Swart

Op woensdag 25 april sloot ProRail definitief het de bouwproject officieel af en werd de nieuwe naam onthuld. De brug is vernoemd naar de inmiddels overleden burgemeester. Paula Swart, de echtgenote van de 29 juni 2017 overleden burgemeester Bert Swart, onthulde samen met haar zoon Peter het herinneringsbeeld van Bert Swart. Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk van de provincie Groningen, regiodirecteur Jan Mulder van ProRail, directeur Mieke Attema van Rijkswaterstaat en de collegeleden van de gemeente Zuidhorn waren hierbij aanwezig.

Foto: ProRail
Foto: ProRail