NS voegt carnavalssteden toe aan mobiele reisplanner

Met carnaval wat van het weekend zal beginnen zullen er weer een hoop mensen naar de plaatsen beneden de rivieren afreizen per trein. Om hen in carnavalsstemming te brengen heeft de NS bij wijze van ludieke actie de plaatsnamen van de stations in de reisplanner op smartphones omgezet naar de carnavalsnamen.

Zo wordt Eindhoven in de reisplanner nu Lampegat genoemd en is 's-Hertogenbosch nu Oeteldonk. De Nederlandse Spoorwegen hebben de hele lijst van Wikipedia met alle carnavalssteden in aan de app toegevoegd. Volgens NS-woordvoerster Inge Rijgersberg was het een idee van een collega. "En wij geven bij NS graag ruimte aan dit soort initiatieven.'"

De aanpassing is alleen zichtbaar op de Android en iOS besturingssystemen. Bij Apple's iOS is de carnavalsnaam direct zichtbaar, en bij Android is de normale naam enkel zichtbaar als je de carnavalsnaam invoert. De normale reisplanner die via internet bereikbaar is is niet aangepast.

Prins(en)

Niet alleen de reisplanner zal voorzien zijn van een feestelijk tintje, maar ook heeft de NS dit jaar een actie uitgeroepen waarmee mensen met Prins in hun achternaam gratis naar hun carnavalsbestemming kunnen reizen.

Het is niet de eerste keer dat de NS een ludieke actie uitvoert rond carnaval. Vorig jaar hadden ze de schermen in de FLIRT-trein ook aangepast. Of dat dit jaar ook weer zo is moet nog blijken.

Station Lampegat wat in werkelijk Eindhoven is. Zo zijn er 100 plaatsnamen door de NS omgezet naar de carnavalsnamen.