Boete van 250 euro geëist tegen bestuurder zuiveltruck bij botsing Winsum

Tegen de bestuurder van de zuiveltruck die vorig jaar november in botsing kwam met een trein is een onvoorwaardelijke geldboete van 250 euro geëist. De zuiveltruck werd op een onbewaakte overweg door de Arriva-trein geraakt waarbij er achttien reizigers lichtgewond raakten. De trein zelf ontspoorde en raakte aanzienlijk beschadigd.

Tijdens de zitting in de rechtbank van Groningen verklaarde de bestuurder dat hij de passagierstrein niet heeft zien aankomen. Volgens hem had het net geregend, en was er sprake van een laagstaande zon. ‘Maar ik had er geen last van’. Een zonnebril dragen vond hij daarom niet nodig.

De bestuurder veronderstelt dat de dode hoek mogelijk ook een rol speelde bij de botsing. Aan de cabine van zijn wagen hingen een rij met spiegels. Deze zouden hem het zicht waarschijnlijk hebben ontnomen. De trein raakte de zuiveltruck met 80 kilomter per uur, terwijl de truck zelf 25 kilometer per uur reed.

De machinist van de trein heeft verklaard dat hij de truck wel duidelijk zag aankomen "De trein past in de dode hoek. Maar ik dacht dat hij van links zou komen", antwoordde hij op een vraag van de rechter.

Op vier december zal de uitspraak worden gedaan.

Foto: Google Maps
Foto: Google Maps