Veel animo tijdens de open dag NS werkplaats Watergraafsmeer

De open dag op de Watergraafsmeer in Amsterdam werd zaterdag massaal bezocht. Veel spoor- en treinliefhebbers namen een kijkje in de NS-werkplaats die tien jaar bestond. De meeste bezoekers maakten gebruik van de speciale pendeltrein van de Stichting Hondekop die met treinstel 766 de hele dag heen en weer pendelde tussen de werkplaats en Amsterdam Centraal.

Tijdens de open dag konden de bezoekers zich vanaf 12 uur tot 16 uur vergapen aan het vele moderne en nostalgische materieel wat er stond opgesteld. Zo waren de ICE-trein, de getrokken ICR-rijtuigen, een rangeerlocomotief van het type 700 en TRAXX-locomotieven te bekijken. Verder had het Spoorwegmuseum ook nog eens uitgepakt met een scala aan historisch materieel, waaronder de NS20 (Kameel), De Mat'64 876, de NS 1312, Motorpost 3031, een Benelux-rijtuig en een Plan-D rijtuig.

Niet alleen was er voor jong en oud materieel te bewonderen, maar was er ook voor kinderen ook genoeg te doen. Waaronder een Sprinter-modeltrein in beweging krijgen op een lopende band of tredmolen, twister, of een ritje met een grote modeltrein. Ook konden de mensen hun bezoek vereeuwigen met een bijzondere foto.

De NS heeft tegenover Treinenweb bevestigd dat er bijna 8.000 bezoekers op het evenement afgekomen zijn.

Foto: Treinenweb

Foto: Treinenweb

Foto: Treinenweb

Foto: Treinenweb