NS verwacht in september piek aan treinreizigers

De Nederlandse Spoorwegen verwachten in september een piek in de reizigersaantallen. Naar verwachting zullen er dan die maand meer dan 35 miljoen reizigers worden vervoerd, wat 1,7 miljoen meer zal zijn dan vorig jaar in diezelfde maand. Volgens de NS zou deze stijging te maken hebben met de groei van de economie en de daling in de werkeloosheid.

De NS heeft sinds vorig jaar nu 200 extra rijtuigen beschikbaar, waaronder de ingebruikname van de nieuwe FLIRT-treinen, die als sprinter rijden in voornamelijk Brabant en Gelderland. Ook is er geinvesteerd in slimmer onderhoud zodat treinen niet langdurig buiten dienst zullen staan tijdens onderhoud. Ook zullen er aankomend jaar 118 nieuwe sprinters instromen. Deze zullen uiteindelijk het  oudere Sprinter-materieel gaan vervangen. Daarnast zal er binnen over ongeveer vijf jaar ook een reeks van 79 nieuwe intercity-treinen worden geleverd.

"Vertraging en drukte"

Ondanks de maatregelen waarschuwt topman Roger van Boxtel wel voor vertraging en drukte. "In het drukke Nederland hoort staan in de spits erbij, net zoals de files op de weg." Ook benadrukt de topman dat het spoorbedrijf voor 2,5 miljard euro in treinen investeert. Omdat het de komende jaren in de spits nóg drukker wordt, en alleen het regelen van extra treinen niet genoeg is, pleit Van Boxtel voor meer investeringen in de infrastructuur.

Elke tien minuten een trein

Vanaf 6 september test NS elke woensdag op het drukke traject Amsterdam-Utrecht-Eindhoven een speciale dienstregeling waarmee er elke tien minuten een Intercity-trein rijdt.  Hiermee kan op het traject 15% meer reizigers vervoerd worden.

Foto: Treinenweb
Foto: Treinenweb