Kamperlijntje over twee dagen op de schop

Het Kamperlijntje tussen Zwolle en Kampen gaat vanaf aanstaande maandag 5 juni voor enkele maanden buiten dienst. De spoorlijn zal dan worden geëlektrificeerd en wordt grondig onder handen genomen. Reizigers kunnen in de tussentijd gebruik maken van een pendelbus.

In opdracht van de provincie Overijssel legt ProRail de bovenleiding voor de elektrische treinen aan. Dit is de aanloop voor de nieuwe aanbesteding van Syntus die vanaf medio december in de nieuwe dienstregeling met nieuwe elektrissche treinen (van het type FLIRT) gaat rijden.

Tijdens de werkzaamheden komt er een compleet nieuw spoor (grind, dwarsliggers, sporen), zal er een nieuw station Zwolle Stadhagen verrijzen, en wordt er bij datzelfde station ook een nieuwe tunnel aangelegd. Om dit te realiseren zijn de Blaloweg, Rozentunnel, Scholtensteeg, Stuurmansweg en Bisschopswetering de komende tijd afgesloten. Ook het stationsgebied in Kampen zal een kleine opfrisbeurt krijgen met een nieuw voorplein aan de kant van de IJssel.

Internationale Hanzedagen

Van donderdag 15 tot en met zondag 18 juni vinden in Kampen de Internationale Hanzedagen plaats. Bezoekers naar dit evenement reizen via Kampen Zuid, gelegen aan de Hanzelijn tussen Almere en Zwolle. De NS zet langere treinen in op dit traject tijdens de Hanzedagen. Vanaf Kampen Zuid rijden gratis pendelbussen naar het evenement.

Reisadvies

  • Tussen Zwolle en Kampen kunt u reizen met NS-bussen. ’s Ochtends (06.00 tot 09.30 uur) en ’s middags (14.00 tot 18.00 uur) worden extra bussen ingezet.
  • Houders van een Trajectvrij-abonnement met aankomst-/vertrekstation Kampen kunnen hun abonnement voor de duur van de werkzaamheden (5 juni-27 augustus) omzetten naar Kampen Zuid of hun abonnement tijdelijk stopzetten.
  • De extra reistijd is 15 tot 30 minuten.

Foto: Rob Dammers
Een dieseltrein van het type DM'90 op het Kamperlijntje bij Kampen
Foto: Rob Dammers