Geen vertrekpremie voor directeur Spoorwegmuseum na vertrouwensbreuk

Directeur Marten Foppen, directeur van Het Spoorwegmuseum die onlangs is geschorst vanwege een vertrouwensbreuk, zal geen vertrekpremie krijgen. Dat heeft de raad van toezicht van het museum bekendgemaakt.

Foppen moet vertrekken omdat hij beschuldigd wordt van fraude en belangenverstrengeling. Hij zal tevens geen aanspraak maken op een financiële vergoeding. "De heer Foppen treedt met onmiddellijke ingang vrijwillig terug als statutair directeur en neemt tot 1 juli verlof", staat in een korte verklaring. Binnen enkele weken wordt de uitkomst van een uitgebreid intern onderzoek naar hem verwacht. Er is tot op heden nog geen aangifte tegen hem gedaan. Tegenover de media is Foppen niet bereikbaar voor commentaar.

Foppen is sinds 2015 directeur van het Spoorwegmuseum, toen volgde hij Paul van Vlijmen op. Daarvoor werkte Foppen al 25 jaar bij het Dolfinarium in Harderwijk, waarvan zes jaar als directeur. "Twee jaar geleden waren we heel blij met hem. Op zijn reputatie was niets aan te merken. Dat het nu zo afloopt, is erg vervelend voor de organisatie", aldus persvoorlichter De Rooij van het Spoorwegmuseum.

Foto: DolfinariumWeb
Foto: DolfinariumWeb