NS vermindert aantal verstrekstaten per station

De NS gaat het aantal vertrekstaten die de vertrektijden van de treinen tonen toch verminderen. Er blijft minimaal één set met vertrekstaten op elk station en op grotere stations komen er meerdere exemplaren te hangen, schrijft staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu) vrijdag aan de Kamer.

Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 3 tot 5 procent van de reizigers nog gebruik maken van de oude gele informatieborden, schrijft Dijksma. Inmiddels wordt de meeste informatie verstrekt via de computer, de smartphone, de tablet of via de digitale schermen op de stations.

Momenteel tellen de stations nu nog 3.400 gele vertrekstaten. De NS wilde dat aantal eerder geleidelijk terugbrengen naar 700, maar dat leidde vorig jaar tot protesten van consumentenorganisaties. Toen werd er afgesproken de borden voorlopig niet te verminderen. Inmiddels lijkt de NS al begonnen te zijn met de vermindering van de informatieborden. Het is niet duidelijk hoeveel er overblijven. Een woordvoerder van de NS legt uit 'dat het om maatwerp per station gaat.'


Foto: OV in Nederland

Bron: Reformatorisch Dagblad