Helft nieuwe stationstunnel Eindhoven binnenkort in gebruik

Op het station in Eindhoven gaat in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 november, de zestig jaar oude spoortunnel op slot. Tegelijkertijd zal het eerste deel van de nieuwe bredere reizigerspassage worden geopend.

Het tweede deel van de nieuwe reizigerspassage is nog in aanbouw en niet toegankelijk. "Alleen de looproute wijzigt volgende week. Het is dus geen opening, maar een ingebruikname", zegt bouwmanager Toon Stoef tegenover het Eindhovens Dagblad.

Voordat de gehele tunnel geopend zal worden moet er nog wel wat werk verzet worden, zegt Stoef. Hij zegt dat ProRail nog steeds 1 juli volgens jaar aan zal houden voor de officiële oplevering van de nieuwe passage. "Het werk verloopt precies volgens planning."

Op dit moment zijn de zes nieuwe roltrappen van de perrons naar de passage al geplaatst en draaien deze al een week lang al als proef. De oude exemplaren in de huidige en dus oude tunnel worden vanaf maandag gesloopt. Eerst zal een begin worden gemaakt met het perron van spoor 3 en 4. Reizigers die slecht ter been zijn kunnen vanaf dat moment een beroep doen op de medewerkers ProRail die speciaal worden ingezet om reizigers een handje te helpen.


De nieuwe reizigerspassage in aanbouw
Foto: Piet Steigstra

Bron: ED