Thalys rijdt wel, reizigers kunnen kaartje omruilen

Reizigers die zaterdag niet met de Thalys-trein naar Parijs willen, krijgen hun geld terug of kunnen hun kaartje inwisselen. De Thalys rijdt zaterdag wel volgens schema. Dat heeft een woordvoerder Thalys laten weten na de aanslagen die vrijdagavond in Parijs plaatsvonden.

Bij de aanslagen in de Franse hoofdstad zijn tot nu toe 127 doden en vele slachtoffers te betreuren. Vele locaties in Parijs waren het doelwit van gewapende terroristen. Inmiddels heeft de Islamitische Staat (IS) de aanslag opgeeist.

Alle sportevenementen in Parijs gaan dit weekeinde niet door. Veertien kleinere musea die zijn aangesloten bij een overkoepelende organisatie van musea in de Franse hoofdstad zullen zaterdag de deuren dicht houden, zo meldt de organisatie op Twitter. Ook diverse schouwburgen en concertzalen zullen niet open gaan, schrijft de Franse krant Le Figaro. Disneyland Parijs sluit ook op zaterdag de deuren van zijn attractiepark. Ook een aantal metrostations op diverse lijnen van Parijs zal zaterdag niet toegankelijk zijn.

President Hollande heeft zaterdag drie dagen van nationale rouw afgekondigd.

 

Bron: Omroep West