Tijdelijke looproutes op Utrecht Centraal door verbouwing stationshal

Reizigers op Utrecht Centraal zullen de komende maanden gebruik maken van drie nieuwe tijdelijke looproutes om het station te verlaten of om naar andere perrons te lopen. Doordat het oude deel van de stationshal wordt vervangen zijn er nieuwe tijdelijk looproutes nodig.

De eerste looproute loopt door de stationshal aan de kant van het eerder dit jaar geopende aanbouw. Doordat deze behoorlijk smal is, zijn er twee andere looproutes mogelijk om de doorstoring te doseren.

Ook kunnen reizigers gebruik maken van de looproute die buiten langs de stationshal loopt, over de eerder dit jaar geopende interwijkverbinding tussen het Stadskantoor en de nog te openen fietsenstalling aan de Hoog Caterijnezijde. Deze route is overdekt en ligt langs de gehele OV-terminal.

De derde route loopt om het bouwterrein heen, aan de buitenzijde langs. Op de plek waar de NS Servicebalie, Burger King en de Starbucks voorheen zaten.

Loopstromen

Door middel van routebewijzering en extra personeel zetten ProRail en NS zich in om reizigers van advies te voorzien tijdens de werkzaamheden. De lift naar de sporen 14/15 die zich nog onder het oude dak van de stations bevindt zal in dienst blijven, evenals de roltrappen.

De alternatieve looproutes kunnen gebruikt blijven worden tot de zomer van 2016. Vanaf dan moet de verbouwing van het nieuwe deel van de stationshal voltooid zijn.


Illustratie: CU2030

Bron: OV Pro