Grote schade aan goederenspoor Axel na aanrijding

Het duurt nog zeker tot maandag voor er weer treinen rijden over het goederenspoor bij Axel. Komend weekend wordt er gewerkt om het spoor en de overgang te repareren na het treinongeluk van donderdagmiddag. Toen botste er een locomotief op een ongeladen tankwagen.

Woordvoerder Franc de Korte van ProRail meldde tegenover Omroep Zeeland dat vrijdagochtend zal worden begonnen om de 82 ton zware diesellocomotief te bergen. Daarna zijn de ontspoorde wagons aan de beurt. Deze wagons zijn overigens niet voorzien van chemische stoffen, die vaak via dit goederenspoor aangevoerd worden.

Berging goederentrein

Na de berging van de trein moet het spoor over een lengte van tientallen meters volledig worden vernieuwd. Dit zal volgens spoorbeheerder ProRail mogelijk tot na het weekend duren.

Het is nog onduidelijk hoe de botsing heeft plaatsgevonden. Niet alleen de politie doet onderzoek naar de oorzaak, ook de Onderzoeksraad voor Veiligheid en de Inspectie Logistiek en Transport willen precies weten wat er misging.

Geen vertraging

Voor treinreizigers is er geen verstoring gezien het ongeluk op een goederenspoorweg heeft plaatsgevonden, benadrukt de redactie van Treinenweb. Alleen plaatselijk goederenvervoer zal hier mogelijk hinder van kunnen ondervinden.

Bron: De Telegraaf