Verslaggeefster met geweerparaplu opgepakt op Amsterdam Centraal

De politie heeft woensdagmiddag op station Amsterdam Centraal een verslaggeefster van het RTL-programma Editie NL aangehouden. De vrouw liep door het station met een paraplu met een handgreep in de vorm van een jachtgeweer.

Twee toezichthouders van de gemeente zagen de vrouw lopen, en zagen de paraplu aan voor een wapen. Hierop besloten ze de politie in te schakelend ie haar vervolgens aanhielden. OP het bureau is ze daarna verhoord vanwege de overtreding van de Wet Wapens en Munitie.

Enkele uren voordat de vrouw werd gearresteerd had de verslaggeefster nog een interview met een woordvoerder van de politie over 'op wapens gelijkende spullen'. De politie vond het een goed idee om er aandacht aan te besteden, maar zei achteraf dat "het echt te belachelijk voor woorden te vinden om opnamen te maken van iemand die met een op een geweer lijkend voorwerp in het CS loopt".

De aanleiding voor de televisieopname was de ontruiming van een deel van de vertrekhal op Schiphol, afgelopen maandag, nadat er een wapen was gevonden. Dit bleek uiteindelijk om een telefoonhoesje te gaan in de vorm van een pistool.

Rond 20.30 uur twitterde adjunct-hoofdredacteur Pieter Klein van RTL Nieuws dat de verslaggeefster weer op vrije voeten was. De officier van justitie besluit later over een schikkingsvoorstel of dagvaarding van de vrouw.


Foto: Politie

Bron: De Telegraaf