StationsHuiskamer opent deuren op station Meppel

Vanaf maandag is zijn de deuren officieel geopend van de StationsHuiskamer op station Meppel. De StationsHuiskamer is een proef waarmee NS inspeelt op de behoefte van de reiziger om ook op een klein station, op een prettige manier te verblijven.

De producten die voorheen in de Kiosk werden verkocht, zijn nu overgeheveld naar de nieuwe StationsHuiskamer. In deze ruimte kunnen reizigers ook op hun trein of busverbinding wachten waarbij ze zicht hebben op de actuele reisinformatie. Ook is er WiFi en zijn extra stopcontacten om bijvoorbeeld een mobiele telefoon of tablet op te laden. Een toilet is ook aanwezig.

De StationsHuiskamer biedt lokale leveranciers de ruimte hun producten aan te bieden aan de reiziger. Net zoals in de Kiosk zijn de bloemen van Boeketterie de Lelie uit Meppel ook te koop in de StationsHuiskamer. De medewerkers van de voormalige Kiosk zijn nu gastvrouwen en -heren van de StationsHuiskamer en een belangrijk aanspreekpunt voor de reiziger. De komende maanden wordt het concept van de StationsHuiskamer beproefd bij de reiziger.

De realisatie van de StationsHuiskamer maakt onderdeel uit van de optimalisatie van het stationsgebouw. De StationsHuiskamer is gevestigd in de linkerzijde van het stationsgebouw. Op de plek waar voorheen de Kiosk zat, is nu een vestiging van de Hypotheker gevestigd.

De open van de StationsHuiskamer zijn van maandag tot en met vrijdag van 06.15 tot 20.00 uur, op zaterdag van 08.00 tot 19.00 uur en op zondag van 9.00 tot 20.00 uur.

Dit is de tweede StationsHuiskamer die geopend is na station Zevenaar. Binnenkort zal ook een filiaal ervan worden geopend op station Arnhem.

StationsHuiskamer opent deuren op station Meppel
Foto: Nederlandse Spoorwegen / Lieke

Bron: Nederlandse Spoorwegen