Sanifair nieuwe partner NS voor toiletten

Vanaf december 2015 worden de 22 toiletgroepen op 21 stations in Nederland geëxploiteerd volgens het SANIFAIR concept. Hiervoor is NS Stations mede namens ProRail voor een periode van 10 jaar een overeenkomst aangegaan. Met het gunnen van de aanbesteding aan Sanifair willen NS Stations en ProRail het kwaliteitsniveau van de bemenste toiletten op stations verhogen.

In de visie van NS en ProRail zijn toiletten op het station een locatie waar reizigers veilig en prettig naar een goede hygiënische toilet kunnen gaan. “Voor onze reizigers is het meest belangrijk dat een toilet schoon is en een aangename sfeer uitstraalt. Een herkenbaar en uniforme uitstraling, zodat reizigers weten welke kwaliteit ze kunnen verwachten, helpt daarbij. We zijn blij Sanifair als partner te kunnen verwelkomen op 21 stations”, aldus Barend Kuenen, Directeur Retail & Services NS Stations. Hij vervolgt met: “Hierbij is gekozen voor een toiletconcept met gastheer of -vrouw met als kernwaarden: gastvrij, betaalbaar en herkenbaar”.

In de aanbesteding voor de nieuwe partner werden als eisen gesteld dat deze een bewezen staan van dienst heeft voor de exploitatie van toiletvoorzieningen, een bewijs kan leveren van goede kwaliteit, voorstellen kan bieden op het gebied van kwaliteitsverbeteringen, maximale openingstijden kent en toegang kan verschaffen via diverse soorten betaalmodaliteiten. Ook moet er sprake worden van een betalingvoucher die men krijgt na het bezoek aan de toilet. In de aanbesteding kwam hierdoor Sanifair als beste uit de reeks deelnemers.

Exploitatie

Vanaf begin december zal Sanifair de exploitatie van de 22 toiletgroepen op de stations overnemen van de huidige exploitanten. Conform wet- en regelgeving  zullen de huidige personeelsleden van de toiletgroepen worden overgenomen door de nieuwe uitbater. Vervolgens zullen de toiletgroepen vanaf november 2015 worden omgebouwd waarbij de merknaam Sanifair publiekelijk in beeld wordt gebracht.

"Sanifair nieuwe partner NS voor toiletten"

Bron: Nederlandse Spoorwegen