Lichtgewonden na treinontsporing in Belgische Buizingen

Bij een ontsporing van een treinwagon in de Vlaamse plaats Buizingen zijn donderdag achttien mensen lichtgewond geraakt. Het gaat om reizigers die kneuzingen hebben of onwel zijn geraakt in de drukte. Tien van hen zijn naar het ziekenhuis vervoerd voor extra controle.

De brandweer is uitgerukt en heeft inmiddels 200 passagiers in veiligheid kunnen brengen. De wagon zou vanwege een technisch mankement ontspoord zijn geraakt. 'De eerste wielas van het eerste rijtuig achter de locomotief is 40 cm losgekomen van het spoor. De trein is niet gekanteld', aldus Thomas Baeken, woordvoerder van spoorbeheerder Infrabel. het zou gaan om een locomotief met getrokken rijtuigen.

Over de oorzaak is nog geen duidelijkheid. Het Belgische parket doet inmiddels onderzoek naar de toedracht, en zullen de trein op een later moment wegslepen zodra daar toestemming voor is gegeven. Naarna wordt bekeken of de infrastructuur van het spoor nog moet worden gerepareerd. Voor de reizigers zijn pendelbussen ingezet als vervanging van de dienstregeling.

Het is niet duidelijk wat de ontsporing heeft veroorzaakt. De verantwoordelijke spoorwegmaatschappij Infrabel doet daar nog onderzoek naar.


Archieffoto: Marc Ryckaert

Bron: Nu.nl