Intelligente camera's in Japan herkennen dronken mensen

Een treinstation in de Japanse stad Osaka is uitgerust met een aantal intelligente videocamera's die automatisch dronken mensen kunnen herkennen. Dit meldde de BBC vrijdag. Het systeem herkent onder andere dronkenlappen aan de zwalkende bewegingen die ze maken.

Ook herkent het systeem mensen die te lang op een plek op het station blijven staan en geen in trein in stappen, of mensen die op de vloer of een bankje gaan liggen.

Met de invoering van het slimme herkenningssysteem willen de Japanse spoorwegen het aantal doden op het spoor laten verminderen. Afgelopen jaar kwamen er in Japan 221 mensen om het leven doordat zij te dicht bij de perronrand stonden, of op het spoor terecht kwamen met een aanrijding tot gevolg. Van hen zou 60% dronken zijn geweest tijdens het ongeluk.

De Japanse spoorwegen benadrukken wel dat ze met de invoering van dit systeem geen mensen op de stations willen identificeren. Als de proef in Osaka succesvol blijkt, wordt het mogelijk ook uitgerold op andere Japanse treinstations.


Archieffoto: Wikipedia