Piano in Delft verwijderd na overlast

De publieke piano op het station van Delft is sinds gistermiddag verwijderd. De reden hiervan is "doordat de piano niet gebruikt werd waarvoor hij bedoeld is."  Ook zou de piano enkele malen vernield zijn.

Tot grote spijt van Cor van Buytene, eigenaar van muziekhandel Van Buytene, is de piano verwijderd. "Dit komt doordat de piano niet gebruikt werd waarvoor hij bedoeld is. Regelmatig zijn er vernielingen aangebracht en het gepingel zorgde voor te veel hinder voor de winkeliers in de hal'', vertelt Van Buytene tegenover het AD. "De piano zorgde voor meer overlast dan plezier.'' vervolgt hij.

Afgelopen week voerde een gelegenheidsgroep die zich 'de Pianoguys' noemt een jamsessie uit, waarbij een pianist, een gitarist en een aantal dansers van de partij waren. Echter voordat ze hun show konden opvoeren werden ze op 'kinderachtige wijze' weggestuurd door een schoonmaker. Michael Schelfhout (18) van de muziekgroep betreurt de gang van zaken. "Er staat bespeel mij", vertelt hij over de piano. "Dat is precies wat wij doen. We maken muziek. En muziek brengt mensen bij elkaar.''

De schoonmaker vertelde niet waarom ze weg moesten.  Nu blijkt dat wij met te veel mensen muziek maakten en daardoor voor overlast zorgden. Als ons dat toen was verteld hadden we dat begrepen.''vervolgt Schelfhout tegenover het AD. Hij laat weten teleurgesteld te zijn over de gang van zaken en dat de piano nu verwijderd is uit de kleine hal waar deze stond sinds de opening van het nieuwe station.

Ook Buytene, die de paino geleverd heeft laat weten teleurgesteld te zijn: "Kinderen in aanraking brengen met muziek'', vertelt hij."Maar in de kleine stationshal klonk het al snel als pokkeherrie. Men gebruikte de piano als begeleidend instrument ter ondersteuning van heel veel andere muziekinstrumenten. Dat kan op het station in Amsterdam, Den Haag of Rotterdam, maar hier kennelijk niet.''

Van Buytene hoopt dat de piano op de duur nog terug zal keren naar het station.