Definitief geen OV-poortjes op station Hengelo

Er komen geen toegangspoortjes op het station van Hengelo. De NS-directie bevestigt die toezegging aan de gemeente. Een verrassing is het overigens niet, want eerder liet de directie al weten dat Hengelo niet op de lijst stond van stations waar OV-chipkaart poortjes worden geplaatst.

De opstelling van de NS stelt de PvdA-raadsfractie gerust, want zij verkeerden enige tijd in onzekerheid of de oude toezeggingen dat de onderdoorgang van het station niet zou worden geblokkereerd, nog wel van toepassing waren. De aanleiding was onder meer de mishandeling van enkele conducteurs door zwartrijders. Als maatregel werd besloten om de poortjes op de stations versneld te sluiten.

Doorgangsroute

PvdA-raadslid Imdat Yikilmaz wees het college eind juni nog eens op de toezegging van de NS dat er geen toegangspoortjes zouden komen. Volgens haar een belangrijk punt, omdat er anders 'een belangrijke doorgangsroute voor voetgangers van de binnenstad naar Metropool, het toekomstige skatepark, het ROC van Twente en Hart van Zuid niet meer eenvoudig toegankelijk wordt.' Ook het college van B&W zijn vanwege deze reden tegen de poortjes geweest.

NS: "Geen poortjes"

Volgens de NS komen er definitief dus geen poortjes op Hengelo: "Er zijn 82 stations in Nederland aangewezen waar die toegangspoortjes worden geplaatst en daar zit Hengelo niet bij." Op die stations passeert 90 procent van de reizigers de poortjes.


Foto: Wikipedia

Bron: Tubantia