Meer treinstoringen in eerste helft 2015

De NS en Prorail hebben in de eerste zes maanden van dit jaar meer storingen dan in voorgaande jaren te verwerken gehad. Dit jaar werden er in juni 1.340 storingen geteld door rijdendetreinen.nl. In 2014 waren dat in diezelfde periode 1.131 storingen.

De oorzaak van het verschil heeft voornamelijk te maken met het stijgende aantal defecte treinen. In de eerste helft van 2014 gebeurde dat 141 keer, en dit jaar is het aantal al gestegen naar 210 stuks.

Het traject Rotterdam Centraal - Hoek van Holland Stand is het traject met de meeste storingen, maarliefst 29 storingen vonden hier plaats. Ook Arnhem - Winterswijk, die door Arriva wordt geëxploiteerd haalde een record van 23 verstoringen.

De intercity Direct van Amsterdam Centraal - Breda en Rotterdam Centraal - Breda is ook behoorlijk storingsgevoelig te noemen.

De langste verstoring vond dit jaar plaats bij Teuge. tussen Apeldoorn en Deventer. Hier heeft het treinverkeer er voor vier-en-een-halve dag uitgelegen vanwege herstelwerkzaamheden nadat een sprinter op een auto was gebotst bij een overweg. Hierdoor werd de infrastructuur zwaar vernield.

Bron: Nu.nl