Treinverkeer Rotterdam-Gouda getroffen door stroomstoring

Vanwege een stroomstoring tussen Rotterdam Centraal en Gouda rijden op dit traject sinds maandagmiddag 16:15 uur geen treinen. Ook de avondspits is door de verstoring getroffen. Het is nog niet duidelijk waneer het treinverkeer weer op gang komt. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van meer dan een uur.

De problemen worden veroordeeld door een stroomstoring in het systeem van Prorail tussen Capelle en Rotterdam Noord. Monteurs proberen het probleem zo snel mogelijk op te lossen. "We beseffen hoe vervelend dit is, zeker in de drukke spits", stelt een zegsvrouw van de spoorbeheerder.

Reisadvies

Reizigers tussen Rotterdam en Utrecht wworden geadviseerd om te rijden via Den Haag Centraal. Reizigers die van Rotterdam naar Amersfoort moeten, moeten omrijden via Schiphol. Ook zijn er stopbussen ingezet.

Ook het treinverkeer op de HSL-lijn tussen tussen Amsterdam Centraal en Breda is gestremd. De oorzaak hiervan is een defecte bovenleiding. De IntercityDirect kan hierdoor helaas niet rijden. Hoe lang deze problemen gaan duren, is niet bekend. Reizigers wordt aangeraden om de reguliere treinen te nemen.

Update 09:08:
De verstoring is sinds vroeg in de morgen opgelost.

Bron: Nu.nl