Dijsselbloem ontbiedt NS-top op ministerie

Minister Dijsselbloem (financieën) heeft de NS-top ontboden om uitleg te geven over onregelmatigheden bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg. Al eerder kwam de Autoriteit Consument en Markt (ACM) met het nieuws dat de NS ernstig heeft valsgespeeld tijdens de aanbesteding. Hierdoor kon de dcochtersonderneming ABellio daarvan profiteren.

Voor minister Dijsselbloem dreigt de emmer van de NS over te lopen: "De feiten stapelen zich op. Dat is voldoende om nu een indringend gesprek te gaan voeren. En dat ga ik nu doen op mijn ministerie. Pas daarna kan ik hier mededelingen over doen."

Eerder bracht NS zelf al allerlei onregelmatigheden naar buiten, zo meldde de Telegraaf vanmorgen in de krant. Zo zou de NS president-directeur Timo Huges zelf een aan hem geadresseerde mail met vragen van Veolia heeft doorgestuurd naar NS-dochter Qbuzz die onder de vlag van Abellio valt. Hiermee zou Huges de aanbestedingsregels hebben overtreden.

De toekomst van de NS-top is nog niet zeker. Op de vraag of de NS-top weg moet, antwoordde Dijsselbloem dat hij dat eerst  in gesprek gaat met de betrokkenen.

De NS kon geen reactie geven op de woorden van minister Dijsselbloem.

Dijsselbloem ontbiedt NS-top op ministerie
Foto: Rijksoverheid.nl