NS-dochter Abellio uitgesloten van OV-concessie Limburg

De provincie Limburg heeft het contract met NS-dochter Abellio opgezegd. Daarmee komt de enige overgebleven kandidaat Arriva weer in beeld. Het bod van Veolia is namelijk ongeldig verklaart. Mogelijk moet ook de hele aanbesteding overnieuw. In dat geval mag NS weer meedoen. Dat blijkt uit antwoorden van de Limburgse gedeputeerde Patrick van der Broeck (CDA) woensdag op vragen uit Provinciale Staten (PS) van Limburg.

Het gaat om de aanbesteding voor het openbaar vervoer in de provincie vanaf eind 2016 tot en met 2031. Afgelopen maart kreeg Abellio Limburg de concessie. De waarde van de opdracht komt neer op 2 miljard euro. De aanbesteding in Limburg is uniek, omdat het om zowel bussen als stoptreinen gaat.

Van der Broeck schetste woensdag twee scenario's: "Nu Abellio is uitgesloten, gaat de gunning naar Arriva. Dat is scenario één. Na een besluit daartoe is er een bezwaartermijn van zes weken. Het tweede scenario is een nieuwe aanbesteding. Maar daartegen kan Arriva bezwaar maken en ook de NS kan daarop inschrijven".

Van der Broeck zegt dat de Gedeputeerde Staten op 26 mei de knoop doorhakken over welk scenario het gaat worden. Een woordvoerder van de NS zegt woensdag het besluit van de provincie Limburg te respecteren. ''We hebben ons uit de wedstrijd gespeeld'', zegt hij.

Veolia gaf eerder aan een nieuwe aanbesteding te willen.

NS-dochter Abellio uitgesloten van OV-concessie Limburg
Foto: Treinenweb

Bron: Treinreiziger