ProRail begint eerste werkzaamheden voor nieuw station Driebergen-Zeist

Spoorbeheerder ProRail is gestart met de voorbereidingen van de bouw van een nieuw station voor Driebergen-Zeist. De provincie, Zeist, Utrechtse Heuvelrug en ProRail hebben afgelopen dinsdagavond een handtekening onder de plannen gezet.

Gedeputeerde Remco van Lunteren heeft als allereerste een begin aan de werkzaamheden gestart met het plaatsen van een buis voor het nieuwe kabels- en leidingentracé onder het spoor ter hoogte van de Odijkerweg. In 2020 moet het nieuwe station klaar zijn.

Met de overlast aan files bij de spoorwegovergang, een tekort aan parkeerplekken rond het station is er uiteindelijk besloten om een nieuw stationsgebied te realiseren met daarbij een nieuw station. Ook zal er een nieuw busstation komen en een nieuwe parkeergarage met 600 parkeerplaatsen. Voor fietsers komt er tevens ook een fietsenstalling, en zullen er nieuwe fietsroutes ontwikkeld worden naar het station.

De verbrede Hoofdstraat zal straks onder het spoor doorlopen, waardoor er geen lange wachtrijen meer gevormd zullen worden. De huidige overweg aan de Odijkerweg zal na de oplevering van het station worden opgeheven. De spoorwegovergang in de Odijkerweg wordt opgeheven.


Foto: ProRail