NS-conducteur krijgt mes op keel in trein

Opnieuw is NS-personeel slachtoffer geworden van buitensporig geweld. Een conducteur kreeg maandag een mes tegen zijn keel gedrukt toen hij een passagier om het vervoersbewijs vroeg. Het incident vond plaats in de trein van Oisterwijk naar Tilburg.

De 49-jarige man bevond zich in de achterste coupe van de trein, op het moment dat de conducteur daar zijn controleronde maakte. Nadat hij de reiziger aansprak sloegen de stoppen bij de man door, en drukte hij een mes tegen de keel van de conducteur. Hij bleef ongedeerd.

De machinist van de trein heeft hierop de politie ingeseind die de agressieve man vervolgens op het station van Tilburg kwam inrekenen. Tijdens het fouilleren troffen de agenten het mes aan in de borstzak van de dader, Hij zou mogelijk van Duitse afkomst zijn volgens zijn rijbewijs.

Golf van mishandelingen

Dit is het zoveelste geval van agressie tegen NS-personeel. De maat is vol voor de FNV Vakbond. Zij pleiten ervoor dat de wapenuitrusting van de veiligheidsmedewerkers wordt uitgerust met een wapenstok en pepperspray om de daders harder aan te kunnen pakken. Nu zijn ze voornamelijk alleen nog voorzien van handboeien.

Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft aangegeven daarover in gesprek te gaan.

Bron: De Telegraaf