Ongeveer 240.000 reizigers gebruikten Boekenweekgeschenk

Het Boekenweekgeschenk waarmee mensen afgelopen zondag onbeperkt konden reizen, was dit jaar erg populair. Er is massaal gebruik van gemaakt waarbij er volgens de NS zo'n 240.000 mensen gebruik van hebben gemaakt.

Dit jaar ging het om het boek 'De zomer hou je ook niet tegen' van de Vlaamse schrijver Dimitri Verhulst. Deze is evenvaak als vorig jaar gekocht.

Het Boekenweekgeschenk was dit jaar verkrijgbaar bij aankoop van minstens 12,50 euro aan Nederlandse boeken, en op een speciale dag te gebruiken als dagkaartje om in de tweede klas een dagje onbeperkt met de trein te kunnen reizen binnen Nederland. Het is de 14e keer dat NS als hoofdsponsor treinreizigers op deze manier de gelegenheid geeft gratis door heel het land te kunnen reizen. Dit jaar was het thema 'Waanzin'.

Het unieke van het boek was dat de achterzijde een speciale barcode bevatte waarmee de reiziger de gesloten OV-poortjes kon passeren. Niet veel reizigers waren hier van op de hoogte waardoor het Twitter webcare-team van @NS_Online overspoeld werd met vragen hierover. Op station Woerden bleek bovendien een enkel poortje open te staan gedurende de dag.

Bron: Treinreiziger