"Nieuw station Delft heeft al eerste probleem"

De nieuwe ondergrondse spoortunnel in Delft is nog maar net geopend, en het eerste probleem heeft zich al vertoond. De draaideuren bij de in- en uitgang van het stationsgebouw zouden sneller gaan draaien door de luchtdruk van langsrijdende treinen.

Gisteren heeft een bezoeker van het station zich al voor de camera van SBS6-programma Hart van Nederland al gemeld, dat hij klem kwam te zitten tussen de draaideur. Gewond is hij niet geraakt.

Een woordvoerder van ProRail bevestigt de bevinding. Inmiddels zouden de draaideuren strakker ingesteld zijn zodat de luchtdruk er minder invloed op heeft. De tunnel zelf is gemaakt om met 140 km/u er een trein te laten passeren.

"Als een trein met hoge snelheid door het station rijdt, is er veel luchtdruk. Die gaat het station in en zoekt een weg naar boven, naar buiten. De snelste weg blijkt nu via die draaideuren bij de ingang te zijn.''

Om te onderzoeken wat de beste structurele oplossing is, rijden de doorgaande treinen tijdelijk met een aangepaste snelheid van 80 km/u in plaats van 140 km/u. Dat heeft geen gevolgen voor de treindienst, zegt ProRail.

Meer kinderziekten

ProRail houdt er overigens rekening mee dat er net na de opening van het station meer kinderziekten aan het licht zullen komen. "Bij zo'n project duiken er altijd zaken op die in de praktijk toch net even anders uitpakken.''

Na jaren van bouwen ging het nieuwe, ondergrondse treinstation zaterdag open. De tunnel kost een miljard euro.

Bron: Nu.nl