Man door trein aangereden in Wijchen na vechtpartij

De man die dinsdagavond overleed nadat hij werd aangereden door een trein in het Gelderse Wijchen, was op het spoor terechtgekomen bij een vechtpartij. De 32-jarige Nijmegenaar kon niet meer op tijd op het perron klimmen.

Na het incident heeft de politie drie mannen uit Wijchen en een vrouw uit Nijmegen opgepakt. Volgens hen zouden zij meer weten over wat er precies gebeurd is, meldt de politie. 

Twee carnavalvierders kregen in de trein van Nijmegen naar Wijchen ruzie, waarop ze vrienden belden om hen te kunnen helpen  De twee groepen troffen elkaar op het NS-station in Wijchen, waarbij er een massale vechtpartij ontstond en twee mannen op het spoor terechtkwamen.

Ruzie

Of de ruzie al in de trein begon is niet geheel duidelijk  De politie zoekt woensdag ook uit of de man die onder de trein terechtkwam, is gehinderd door rivalen toen hij weer op het perron wilde klimmen. Enkele omstanders hebben gezien dat de man werd overreden door een trein, zij zijn door de politie opgevangen in de naburige brandweerkazerne en kunnen slachtofferhulp krijgen.

De carnavalsfeesten in het centrum van Wijchen zijn dinsdagavond gewoon doorgegaan. Burgemeester Hans Verheijen van Wijchen is geschokt en sprak woensdagmorgen van een ''ernstig incident.''

Bron: Nu.nl