Actie voor meer treinen op Hoorn-Kersenboogerd

De problemen op station Hoorn Kersenboogerd zijn er nog altijd. Vorig jaar beloofde de NS nog beterschap, maar volgens de SP-fractie wordt het station nog te vaak overgeslagen.

Al vanaf dat de nieuwe aankomst- en vertrektijden van het station die sinds december 2013 van kracht zijn geworden, valt de sprinter naar Purmerend en Schiphol vaak uit door vertragingen. Volgens de NS is er hierdoor regelmatig geen ruimte meer in de krappe tijd om de trein tijdens de spits nog op dit station te laten stoppen.

De SP wil dat de spitstrein altijd op dit station stopt tijdens de spits, daarom is de fractiepartij bezig om handtekeningen te verzamelen om deze aan de NS te overhandigen. Luciën Greefkes van de SP: "Vroeger stopten hier zes treinen in de spits. Er wonen hier 30.000 mensen. Het is een erg druk opstapstation, dus die treinen zijn wel nodig." Ze vervolgt dat het om een centenkwestie gaat: "Afgelopen maandag zouden de treinen weer op de oude tijden gaan rijden, maar dat is niet gebeurd. De NS zegt tegen ons dat het komt door werkzaamheden bij Schiphol"

De problemen met de overvolle treinen op het spoorwegtraject zijn niet nieuw en spelen al sinds 2013. Regelmatig moeten reizigers als haringen in een ton in de trein tegen elkaar aan staan.

Bron: RTV N-H